Keppihevosristeily 2020

KEPPIHEVOSRISTEILY TULEE TAAS JA ENTISTÄKIN PAREMPANA!

Lomalinja vie keppihevosharrastajat perheineen risteilemään Silja Europalla Tallinnaan LA-SU 11.-12.1.2020

HUOMAA MUUTTUNUT PÄIVÄMÄÄRÄ!

VARAA RISTEILY: https://www.lomalinja.fi/risteily/iloinen_keppihevosristeily

Aiempien vuosien kokemusten ja asiakaspalautteen perusteella ohjelmassa on sekä vanhaa ja hyväksi havaittua ohjelmaa, että joitakin uudistuksia:

  • täysin uusi, siisti ja entistä kevyemmin liikuteltava estekalusto
  • ei kilpailuja, vaan taitosuoritusratoja
  • videokilpailu tulee taas!
  • osaavan valmentajan vetämä klinikka ensimmäisenä iltana
  • kangaskauppoihin lähetetään etukäteen toivelista kepariväen suosimista materiaaleista ja tarvikkeista
  • enemmän myyjiä – nyt kuka vain voi asettaa oman heppansa myyntiin
  • askartelupajassa edelleen ilmaiset materiaalit (mukana myös helmitarrat suitsien koristeluun)

KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA

Koulu- ja esteklinikka

Risteilyllä järjestetään jälleen kouluklinikka, jota vetää tänä vuonna Emma, @khttaikaisku. Klinikka pidetään lauantaina 11.1.2020 klo 19.15-20.15.

Kouluklinikan idea on kehittää kouluratsastustaitoja valmentajan ohjeistamana. Kouluklinikka vedetään Teatteri Europan lavalla, jonne otan kerrallaan kaksi ohjeistettavaa ratsukkoa. Kouluklinikassa on kaksi sarjaa: Perustaso (taivutukset, asetukset, laukanvaihdot ym.) ja Grand Prix (gp tason ja muiden korkeampien tasojen juttuja esim. passage, laukkapiruetit).

Kumpaankin sarjaan otetaan kaksi ratsukkoa. Ilmoittautuminen tapahtuu Instagramissa @skhh_ry kommentoimalla klinikkapäivityksen alle. Kerro sarja, johon haluaisi osallistua, oma nimi, ikäsi ja asioita, joita klinikassa haluaisi oppia. Emma valitsee ilmoittautujista neljä ihmistä joille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Esteklinikka järjestetään  sunnuntaina 12.1.2020 klo 12.15-13.25 konfrenssikannella.

Esteklinikan vetää pitkään harrastuksen parissa valmentanut ja menestynyt Mariam, @khtcredey. Klinikan tarkoituksena on antaa ratsukoille ohjeita esteratsastukseen, hevosen ja ratsastajan yhteistyöhön liittyviin seikkoihin sekä huomautuksia ratsastajan vaikutuksesta ratsastaessa hevoseen.

Klinikka jaetaan kahteen osaan (Pienemmät- ja isommat esteet). Yksi klinikan osa kestää noin. 35 minuuttia ja yhteen osaan otetaan kaksi ratsukkoa. Pienemmät esteet (ristikko-60cm) 12.15-12.50 sekä korkeammat esteet (70-110cm) 12.50-13.25.

Ilmoittautuminen tapahtuu Instagramissa @skhh_ry kommentoimalla klinikkapäivityksen alle. Kommentoi kumpaan osaan haluat (pienemmät vai isommat esteet), nimesi sekä mahdolliset asiat joita haluaisit oppia tai omassa ratsastuksessasi parantaa. Credey valitsee molempiin osiin (pienemmät esteet tai isommat esteet) kaksi ratsukkoa. Heille ilmoitetaan pääsystä henkilökohtaisesti.

Miksi ristelyn ajankohtaa ja viikonpäiviä muutettiin?

Meistä ja Lomalinjasta riippumattomasta syystä laivayhtiö joutui perumaan aiemmin meille tekemänsä varauksen. Laiva nimittäin menee silloin määräaikaishuoltoon. Toivomme, että uudet päivät sopivat mahdollisimman monelle  –  myös niille, joilla on perjantaina vielä töitä ja harrastuksia.

Miksi laivalla on humalaisia?

Keppariristeily on perheille, lapsille ja nuorille tarkoitettu tapahtuma. Konferenssikannen tilat koko risteilyn ajan ja laivan teatteri lähtöiltana ovat ainoastaan keppariristeilyn käytössä, eikä siellä sallita päihtyneenä toikkarointia, rumaa kielenkäyttöä tmv. Koko muu laiva kuitenkin jatkaa elämäänsä näiden tilojen ulkopuolella, mikä tarkoittaa, että noin 2000 aikuista risteilymatkustajaa juhlii viikonloppua laivalla normaalein menoin. Pyydämme kääntymään laivan henkilökunnan ja järjestyksenvalvojien puoleen, mikäli muiden matkustajien käytös on häiritsevää.


Kilpailujen ilmoittautumissysteemi oli ihan syvältä, eivätkä kaikki mahtuneet mukaan luokkiin. Onko taas sama juttu?

Juu ei enää toista kertaa! Se ei meidänkään mielestä oikein toiminut ja tuli monelle paha mieli. Nyt tehdään niin, että kilpailujen sijaan konffakannella on non-stoppina vuorotellen eri korkuisia ja eri tavoin vaativia ratoja. Tuomari käy radan muutaman ratsastajan kanssa läpi, jonka jälkeen he kaikki saavat vuorollaan suorittaa radan. Sen jälkeen taas seuraava ryhmä tutustuu rataan ja suorittaa sen. Puhtaasta radasta eli clear roundista palkitaan suoritusmerkillä. Voit siis risteilyn aikana suorittaa useita eri ratoja. Suorituksesta ei peritä erillisiä maksuja ja voit kokeilla saman radan suorittamista korkeintaan 3 kertaa uudelleen.


Kangaskaupat olivat isoja, mutta en oikein löytänyt sieltä mitään. Käykö taas samoin?

Tällä kerralla pyrimme lähettämään kangaskauppoihin etukäteen viestiä ja kertomaan heille, mitä juttuja keppariharrastajat todennäköisimmin tulevat etsimään: Tukikangasta, ohutta toppakangasta loimiin, kaikenlaisia karvakankaita, keinonahkaa, pieniä solkia, hihnoja, nyörejä, jne.

On myös kyselty, kuinka pääsemme kauppoihin, jotka ovat sunnuntaisin kiinni. No siten, että pyydämme avaamaan kaupan ihan vain meitä varten vaikka onkin sunnuntai!


Miksi pitää ostaa Lomalinjan risteilyliput, vaikka osaan kyllä ihan omin päin varata hytit ja ruokailut?

Keppariristeilyn ohjelma askartelupajoineen, videoesityksineen, klinikoineen, suoritusratoineen, vapaan ratsastuksen tiloineen jne. on tarkoitettu vain keppariristeilyn osallistujille. Et siis pääse osallistumaan näihin ilman ristelylippuja ja -ranneketta. Varmasti tapaat keppariporukkaa muuallakin laivassa, mutta ilman keppariristeilyn lippujaristelyn kaikki hauska keppariohjelma menee sinulta sivu suun .


Se hevosmyynti on ihan outo systeemi. Miksei rahalla saa ostaa mitä haluaa silloin kun haluaa?

Myyntihevoset on arvottu halukkaiden ostajien kesken vasta ristelyn viimeisillä hetkillä, koska niin moni haaveilee saavansa viedä kotiin saman hevosen. Jokaista onnellista uuden hevosen ostanutta kohti voi olla monta, joita itkettää ja loppuosa risteilystä menee ihan pieleen pahan mielen vuoksi. Parasta, jos tällainen pettymys tulee vasta ihan risteilyn viimeisillä hetkillä, jos se on tullakseen.


Hevosmyynti meni päällekkäin kilpailujen kanssa ja kilpailu meni sen takia ihan pieleen. Onko taas sama juttu?

Nyt ei ole kilpailuja, vaan suoritusradat. Kaikki ehtivät kyllä risteilyn aikana suorittaa erilaisia ratoja. Hevoset myydään kuitenkin entiseen tapaan vasta juuri ennen laivan saapumista satamaan.


Haluaisin asettaa yhden tai useamman oman heppani myyntiin laivalla. Miten se onnistuu?

Toki voit sopia kaupat suoraan ostajan kanssa kahdestaan, mutta voit myös tuoda hevosesi myyntinäyttelyyn. Saat hevosellesi numeron ja merkitset sen kohdalle myyntiluetteloon hinnan ja hevosen tiedot. Toiseen listaan merkitään myyjän yhteystiedot, jotta myyntihinta tai myymättä jäänyt hevonen löytää myyntitilaisuuden jälkeen oikeaan osoitteeseen.


Haluan osallistua videokilpailuun! Mitä, missä, milloin?

Katso ohjeet TÄÄLTÄ! Tällä kerralla aiheena on YSTÄVYYS. MItä sana ystävyys tuo mieleesi? Onko kepparista ystäväksi? Oletko löytänyt ystäväsi keppihevosharrastuksen kautta? Kenen kanssa on kaikkein kivointa harrastaa ja miksi? Kerro meille oma tai kepparisi tai molempien tarina videokuvan avulla. Yleisö äänestää jälleen voittajat. Viime vuonna kaikki videot olivat aivan huikeita!!!