Keppihevosten Suomenmestaruuskilpailut

Suomen Keppihevosharrastajat ry:n suurin vuosittainen ponnistus on este- ja kouluratsastuksen SM-kilpailut, jotka pidetään täysin vapaaehtoisvoimin ja voittoa tavoittelemattomasti. Perinne alkoi vuonna 2012, kun ryhmä keppihevosharrastajia päätti pitää harrastajiensa ja yhteisön näköiset mestaruuskilpailut.  Alkuvuosina SM-kilpailuiden järjestelyt tehtiin yhdessä julkisesti keppihevosfoorumilla, myöhempinä vuosina käytännöksi otettiin perustaa kisatoimikunta harrastajista, mutta yhä edelleen monista käänteentekevistä asioista äänestetään harrastajien kesken.

Jos olet kiinnostunut kisatyöryhmään liittymisestä, ota yhteyttä! Nyt suunnitellaan kesän 2023 kisoja (Seinäjoki 17.6.2023).

Myös muut tahot kuin Suomen keppihevosharrastajat ry järjestää kisoja nimellä “keppihevosten SM” tai “keppihevosratsastuksen SM-kisat”, mutta nämä ovat tyypillisesti pieniä, paikallisia ja leikkimielisiä varainhankintatapahtumia, jotka eivät vastaa SKHH ry:n virallisille kisoille asettamia kriteerejä.

Suomen keppihevosharrastajat ry:n virallisissa Suomenmestaruuskilpailuissa

  • varsinaisia kilpailulähtöjä on tyypillisesti noin 400, minkä lisäksi on “pikkuluokkia”, joihin voi ilmoittautua paikanpäällä
  • SM-luokkiin on karsinnat: Estekarsinnnat livenä eri paikkakunnilla, kouluratsastuksen karsinta suoritetaan videoiden perusteella
  • tuomarit ovat SKHH ry:n kouluttamia
  • noudatetaan SKHH ry:n virallisia sääntöjä
  • palkinnoissa ja diplomeissa on Suomen keppihevosharrastajat ry:n virallinen logo
  • yleisömäärä on noin 2500-3000 henkeä
  • avoimiin luokkiin ilmoittaudutaan useita viikkoja ennen varsinaista kisapäivää ja lähtösijat arvotaan kaikkien mukaan haluavien kesken (varasijoille jää suosituimmissa luokissa tyypillisesti 100-160 ratsukkoa)
  • kilpailussa pärjääminen vaatii harjoittelua  ja perehtymistä lajiin

Tutustu SM-kilpailujen sivuihin vuosien varrelta

Nettisivut toimivat vaihdellen, pahoittelut!

SM-kilpailut 2013
SM-kilpailut 2014
SM-kilpailut 2015
SM-kilpailut 2016
SM-kilpailut 2017
SM-kilpailut 2018
SM-kilpailut 2019
SM-kilpailut 2020 (peruttu)
SM-kilpailut 2021 (peruttu)
SM-kilpailut 2022 

SM- Kilpailut 2023

SM-järjestäjäksi?

Kuka tahansa yhdistyksen jäsenistä voi liittyä SM-toimikuntaan. Ota yhteyttä, jos yhtään kiinnostaa! Tarjolla on monipuolisesti erilaisia tehtäviä narikan hoidosta tuomarointiin!

keppihevostensm@gmail.com