Valmentajavalmennus

 • Valmentajavalmennusohjelma tähtää tuomarointi- ja valmennustaitojen siirtämiseen sukupolvelta toiselle. Toiminta on nuorten nuorille pyörittämää ja se perustuu vapaaehtoisten, aiemmin kurssin käyneiden uutteraan työhön. Valmistuvien valmentajien toivotaan toimivan tulevaisuudessa kattavasti valmentajina, tuomareina ja kilpailujärjestäjinä ja vievän lajia eteenpäin.
 • Valmennus suoritetaan joko este- tai koulupuolelle. Voit osallistua kerrallaan vain jomman kumman lajin koulutukseen. Ikärajaa meillä ei ole, mutta yleinen ikäsuositus on 12-vuotiaasta eteenpäin.
 • Osallistujille ei ole tasovaatimuksia, mutta kokemusta keppihevosilla tai hevosilla valmentamisesta, kilpailemisesta tai tuomaroinnista vaaditaan. Lisäksi tuntemus omasta lajista ja sen kilpailusäännöistä on välttämätöntä kurssin läpäisemiseksi. Koulutus sisältää suomenkielisiä kirjallisia tehtäviä, jotka perustuvat oheiseen kirjallisuuteen.
 • Valmentajakoulutuksen käyneet ovat suorittaneet kurssin ja päässeet läpi yhdistyksen loppukokeesta, josta hyvästä he saavat virallisen valmentajan tittelin. Yhdistyksen järjestämä kurssi ei kuitenkaan anna virallista toimilupaa tai tutkintoa. Tarkoituksena on tarjota koko maan laajuisesti yhä paremmin tehtäviensä tasalla olevia, aktiivisia valmentajia ja tuomareita ja näin nostaa yhteisön sisäistä tietotaitoa. Yhdistys ei ota vastuuta valmistuvien valmentajien tai tuomareiden toimista jatkossa.
 • Vuodesta 2020 alkaen aiemmin erillinen tuomarikoe integroidaan valmentajavalmennukseen omana tehtävänään. Näin pyrimme parantamaan valmistuvien valmentajien kykyä toimia myös tuomarin tehtävissä.


Valmentajavalmennus 2020

Valmentajavalmennus järjestetään vuonna 2020 sekä verkkokoulutuksena, että Tanhuvaarassa tapahtuvana leirinä. Verkkokoulutuksen osallistuminen on ilmaista, se alkaa toukokuussa ja kurssi kestää kesäkuusta elokuuhun. Liveleiritys järjestetään 16.-18.10.2020 Tanhuvaaran sport resortissa (tanhuvaara.fi) osana Superkeppariviikonloppua ja on maksullinen (ks. ohessa oleva esite).

Kurssin sisältö

 • Opettamisen oppiminen, vuorovaikutustaidot
 • Lajeihin tutustuminen (erilliset tehtävät koulu- ja estepuolelle)
 • Keppihevosratsastajan fysiikka ja kehonhuolto
 • Valmennusnäyte (erilliset tehtävät koulu- ja estepuolelle)
 • Tuomaroinnin haasteet ja tilanteissa toimiminen

Valmentajavalmennusleiri Tanhuvaarassa

Valmentajavalmennusleiri on innokkaille harrastajille suunnattu leiri, jossa opimme yhdessä este- ja kouluratsastuksesta, valmentamisesta ja kilpailuissa tuomarina toimimisesta. Noudatamme pääsääntöisesti nettivalmentajavalmennuksen opetussuunnitelmaa ja ohjelmaan kuuluu luentoja, ryhmätehtäviä, omatoimisia tehtäviä ja demoja. Lisäksi kurssiin kuuluu ennakkotehtäviä, joita käydään yhdessä läpi. 

Lataa tästä esite!

Ilmoittaudu Tanhuvaaran leirille ja lue lisää Superkeppariviikonlopusta


Nettikoulutus

Osallistuvien tulee olla yhdistyksen jäseniä ja maksaneet vuoden 2020 jäsenmaksun (lue lisää liittymisestä täältä).  Ilmoittautuminen alkaa 1.5. ja päättyy 20.5. Kurssille valitaan mukaan hakemusten perusteella 15 osallistujaa. Ilmoittautumisjärjestyksellä ei ole väliä.  

Materiaaleja uusitaan tänä vuonna perusteellisesti, joten mikäli olet suorittanut aiemmin toisen lajin, ole yhteydessä ohjaajiin hyväksilukumahdollisuudesta (tehtävät 1. ja 3.).

Nettikurssin suoritus

Nettikurssi pidetään sähköisesti. Kokelaille lähetetään luettaviksi materiaaleja ja tehtäviä, jotka palautetaan sähköpostitse viimeiseen palautuspäivään mennessä. Kustakin tehtävästä lähetetään palaute kurssilaiselle. Kaikki, jotka ovat palauttaneet tehtävät hyväksytysti, hyväksytään yhdistyksen listoille virallisina valmentajina.

Kouluttajat

Kouluttajat ovat aiemmin vastaavan koulutuksen saaneita harrastajia. Kaikki valmistuneet ovat vapaita liittymään kouluttajatiimiin ja tekemään materiaaleja. Tänä vuonna tehtävän yksi ohjaajina toimivat Liisa, Jasmin ja Venla.

Lähetäthän kaikkien tehtävien vastaukset osoitteeseen. Samaan osoitteeseen myös kaikki tiedustelut ja kysymykset.

valmentajavalmennus@skhhry.fi

Käsiteltävät aiheet:

 1. Lyhyt tutustuminen keppihevosvalmennuksen pedagogiikkaan (palautus: 1.7.)
 2. Lajikohtainen tehtävät (palautus: 8.7.)
  a) Kouluratsastus
  b) Esteratsastus
 3. Keppihevosharrastajan fysiikka ja kehonhuolto (palautus: 14.7.)
 4. Tuomaroinnin haasteet ja tilanteissa toimiminen (palautus: 14.7.)
 5. Videovalmennus (Oman lajin tehtävän mukaisesti) (palautus: 28.7.)

Muistattehan laittaa tehtäviänne palauttaessa ilmoittautumisnimenne mukaan!

Ilmoittautuminen nettikurssille:

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Löydät täältä kurssille hyväksytyt ja hyväksytysti suoritetut tehtävät.

Ilmoittautuminen on sitova! Kurssista pääsee läpi suoritettuaan kaikki tarvittavat osakokeet ja -tehtävät. Voit osallistua vain joko este- tai kouluosuuteen yhdellä suorituskerralla ja kaikki lajikohtaiset on tehtävä kyseisestä lajista.