Uutiset

Yhdistyksen by Finnish Hobbyhorse Artisan -logokilpailu

Kuva: Eeva-Liina, kht Cecilia
Muokkaus: Maikken, kht Rara

Suunnitteilla on lanseerata merkki/logo suomalaisille keppihevosyrittäjille, jotka voivat käyttää sitä tuotteissaan tai sivuillansa. Lisäksi ilmoittautuneet listataan yhdistyksen nettisivuille. Tarvitsemme keppihevosharrastajien apua logon suunnittelussa.

Logon voivat ottaa käyttöönsä kaikki SKHH ry:n hyväksymät suomalaiset keppihevosia tai varusteita valmistavat yritykset, 4H-yritykset, Nuori yrittäjä -yritykset ja muut vastaavat. Yrityksen omistajan pitää olla yhdistyksen jäsen. Lisää tietoa tästä tulossa tämän vuoden puolella.

Kisojen säännöt

  • suunnittele ja piirrä logo
  • Tägää Instagramissa #by_fhha
  • logon voi myös toimittaa sähköpostilla (some@skhhry.fi)
  • Raati valitsee 3-5 äänestykseen
  • Aikaa osallistua 4 viikkoa
  • Logon pitää olla kokonaan itse tekemä

Hyvän logon ominaisuudet:

Yksinkertainen, mieleenpainuva, ajaton, mukautuva, toimii värillisenä ja mustavalkoisena

Voittajalogo tulee toimittaa yhdistykselle .jpg ja .png sekä mahdollisesti raakaversiona.

Raati

Raati koostuu yhdistyksen hallituksesta, sometoimikunnasta ja järjestäjätoimikunnasta.

Aikataulu

  • 17.1. kisa alkaa
  • 14.2. viimeinen päivä aikaa lähettää logoja
  • 18.-19.2. raati tuomaroi
  • 22.2. finaaliin päässeet julkistetaan
Hallituksen ehdokkaat:

Hallituksen ehdokkaat:

Kuva: Maikken

Yhdistyksen hallitus valitaan tänä vuonna vaaleilla yhdistyksen sääntömääräisessä vuosikokouksessa 20.1.2021. Huomioithan että ehdokasasettelu hallitukseen on vielä 15.1. asti auki, joten aikaa hakea mukaan on vielä!

Aikaa tutustua ehdokkaisiin on aina vuosikokouksen alkuun asti: vuosikokous pidetään 20.1. Kutsut on lähetety sähköpostitse. Huom! Jos hallitushakemuksia tulee kahdeksan tai alle, muodostetaan hallitus kaikista hakeneista.

Puheenjohtajaehdokkaat:

Vilma Virtanen

Olen Vilma Virtanen, pian 23-vuotias Helsingissä asusteleva keppihevosharrastaja. Haen ensisijaisesti puheenjohtajaksi jatkokaudelle. Olen harrastanut keppihevosia pian 12 vuotta ja olen ollut mukana Suomen Keppihevosharrastajat ry:n toiminnassa vuodesta 2017: ensin kolme vuotta sihteerinä ja viime kauden puheenjohtajana. Lisäksi olen ollut järjestämässä SM-kilpailuja useampana vuotena; tänä vuonna olen yksi tapahtuman pääjärjestäjistä. Olen kirjoittanut yhdistyksen viralliset lännenratsastussäännöt ja tuomaroinutkin lajia kahdesti SM-kilpailuissa.

Yhdistyshommat ja tapahtumanjärjestys ovat lähellä sydäntäni sekä suuri osa harrastustani. Haluan olla mukana hallituksessa sekä yhdistyksen toimikunnissa kehittämässä harrastusta ja auttamassa sen kasvamisessa. Haluan jatkossakin kantaa korteni kekoon yhteisen harrastuksemme hyväksi.


Hallituksen ehdokkaat:

Päivi Kankaanniemi

Olen jo senioriharrastajaksi lukeutuva 21-vuotias Päivi tai netissä ehkä tuttavammin Picu. Olen kotoisin Pirkanmaalta Sastamalasta, mutta nykyisin asustelen lukukaudet Tsekissä opiskelemassa eläinlääketiedettä. Olen harrastanut keppihevosia noin 10-vuotiaasta asti ja edelleen ompelen sekä silloin tällöin pyrin ratsastamaan ja kilpailemaan. Ratsastan lähinnä vain kouluratsastusta, joten tunnen lajin melko hyvin ja koen sen yhdeksi vahvuudekseni tässä harrastuksessa.

Syy, miksi haluaisin mukaan hallituksen toimintaan on haluni vaikuttaa tämän harrastuksen kehittymiseen. Haluaisin tehdä töitä kansainvälisesti ja löytää uusia linkkejä ulkomaalaisiin harrastajiin ja yhdistyksiin. Myös Suomen rajojen sisäpuolella kilpailujen ja muun harrastustoiminnan eteen olisin valmis tekemään töitä. 

Hyviä piirteitäni ovat ekstrovertti luonne, auttamisen halu ja englanninkielen käyttö (en ole siis kympin oppilas, mutta käytän englantia rohkeasti). Reetta Väisänen

Haen kauden 2021 hallitukseen. Kaudella 2020 toimin hallituksessa sihteerinä, ja sitä edellisellä kaudella olen ollut perus jäsenenä hallituksessa. Tällä hetkellä toimin lukiomme opiskelijakunnan hallituksessa myös sihteerinä. Hallitustoiminta on minulle tärkeää harrastuksen  ja tykkään mahdollisuudesta vaikuttaa asioihin. Kaudella 2020 aika oli hieman kortilla, ja jouduin valitettavasti skippaamaan kokouksia, mutta mikäli pääsen kaudella 2021 hallitukseen mukaan olisi tavoitteenani järjestää hallitustoiminnalle enemmän aikaa niin, että voisin olla mukana useammassa kokouksessa. Asioista joista minulla on tietoa, niin usein kyllä löytyy myös mielipiteitä joita usein myös haluan tuoda esille. Toki jos jokin asia jää minulle hieman hämäräksi, en oikein uskalla tuoda mielipiteitäni esille, kun en ole varma mistä puhun.

Nimeni on Reetta Väisänen ja olen 16-vuotias, tänä vuonna 17 vuotta täyttävä Rovaniemeläinen tyttö. Instagramista minut löytää @khttuulenvire nimellä. Kepparipiireissä olen pyörinyt noin vuodesta 2010, lähivuosina enemmän. Aluksi harrastus oli enemmän ratsastuksellista, mutta nykyään harrastukseni painottuu käsityöpuolelle. Keppareiden lisäksi harrastan ratsastusta. Intohimojani on itseni kehittäminen, käsityöt sekä hevoset ja niiden kanssa kaikenlaisen touhuaminen. 


Rosie Mulari

Täällä kirjoittelee 15- vuotias aktiivinen harrastaja, joka kulkee koodinimellä Rosie tai Rosi, instagramissa @rosiedressage. Yhdistystoiminta on kiinnostanut minua jo pidemmänkin aikaa huiman paljon, joten päätin että nyt tai ei koskaan, ja kokeillaanpa mitä tästä tulee!

Keppihevosharrastusvuosia mulla onkin takanani jo useampi, sillä aloitin harrastuksen vna 2014. Olen vahvasti painottunut koulupuolelle, ja tavoitteena onkin SM-kisojen kouluradat. Minussa on aina palanut tietynlainen intohimo parantaa ja edistää minulle ja koko harrastajayhteisölle tärkeää harrastusta omalta osaltani. Yhdistyksen hallituksessa oleminen kuulostaisi todella hyvältä, sillä uskon, että minulta löytyisi annettavaa vaikka mihin. Haluan vaikuttaa asioihin.

Yhdistyshommissa en olekkaan ollut aiemmin, mutta intoa ja kiinnostuneisuutta riittää. Uskon, että kun vain saan ideasta kiinni, voisin olla suhteellisen hyvä lisä tiimiin. Ideoita minulta löytyy, ja tarmoa sitäkin enemmän! 

Olen puhelias, omaan hyvät ryhmätyötaidot ja osaan ilmaista asioista monia seikkoja ja/tai puolia. Olen lisäksi huumorintajuinen, ja tulen mainiosti toimeen kaikkien kanssa.

Ennen kaikkea olen valmis ottamaan askeleita eteenpäin, ja näyttämään mitä minusta tälle harrastukselle irtoaisi. Mitä me yhdessä, yhtenä tiiminä saisimme aikaan harrastukselle, joka kestää ja kehittyy läpi elämän.


Alisa Aarniomäki

Olen Alisa Aarniomäki, 23-vuotias pitkän linjan keppihevosharrastaja. Olin myös aiemmalla kaudella hallituksen jäsenenä, ja koin sen itselleni erittäin sopivaksi. Voisin kirjoittaa romaanin jo pelkästään siitä, mistä minulla on ajatuksia harrastuksessa: tavoitteellisena kilpailijana, valmentajana, mediassa näkyneenä keppihevosten puolestapuhujana ja monipuolisena keppihevosyrittäjänä minua kiinnostaa erittäin moni harrastuksen yhteinen asia. Olen myös toiminut keppihevosten kadunvaltauksen jokavuotisena pääjärjestäjänä.

Muun muassa harrastuksen sekä yhdistystoiminnan aktivointi tapahtumilla ja terveen, arvostettavan urheilun kehittäminen kiinnostaa minua kovasti, ja näiden asioiden eteen haluan tehdä töitä. Minulle on tärkeää harrastuksen säilyminen yhtä vapaana ja harrastajakeskeisenä kuin se nytkin on ja kehittää harrastustamme yhdessä.


Tiina Aikio

Varja eli Tiina Aikio, 27-vuotias harrastaja pohjoisesta. Keppihevosharrastusta minulla on takana parikymmentä vuotta, joista osa oli ratsastuspainotteista, osa käsityöpainotteista ja tällä hetkellä harrastus on lähinnä yhdistystoimintaa ja mm. SM-kilpailujen järjestämistä.

Olenkin yksi Suomen Keppihevosharrastajat ry:n perustajajäsenistä ja SM-kilpailujen 2021 pääjärjestäjistä. Olen toiminut yhdistyksen hallituksessa puheenjohtajana, varapuheenjohtajana ja PR-vastaavana.

Sen lisäksi olen ollut aktiivinen näyttelytoiminnassa; virallinen näyttelytuomarikoulutus on osittain ja virallinen näyttelysäännöstö on kokonaan minun käsialaani.

Koen yhdistyksen tärkeimmäksi tehtäväksi kehittää lajia harrastajalähtöisesti, ja haluaisinkin parantaa yhdistyksen hallituksen ja muiden harrastajien välistä kommunikaatiota.
Sijaintini vuoksi myös kaikenlaiset yhteiset Superpäivän tyyliset virtuaaliset tapahtumat kiinnostavat. 

Tartun projekteihin innolla ja tarmolla, ja toteutan mielelläni hullun kuuloisia ja hurjiakin ideoita.

Kukaan en yksin pysty, mutta yhdessä me pystymme.


Julia Mikkonen

Olen Julia, pian 17- vuotias aktiivinen keppariharrastaja Jyväskylästä. Ompelen, ratsastelen, sekä pyöritän kepparitoimintaa nuorille ja lapsille Killerillä. Olen mukana SM- tiimissä, sekä perustamassa paikallisyhdistystä tänne Keski-Suomeen. 

Jyväskylässä meillä on muutama tärkeä projekti meneillään paikallisyhdistyksen sekä skhh ry:n kanssa. Hallitukseen pääseminen edistäisi näiden projektien valmistumista hurjasti. Haluaisin ehdottomasti mukaan skhh ry:n hallitukseen, sillä haluan olla vielä tiiviimmin mukana kehittämässä keppariharrastusta, sekä vaikuttamassa sen tulevaisuuteen.


Heidi Boström-Vesola

Olen Heidi Boström-Vesola (48) ja haluan asettua ehdolle Suomen keppihevosharrastajat ry:n vuoden 2021 hallitukseen. Olen ollut mukana keppihevosten SM-kilpailujen järjestelyissä vuodesta 2018, jolloin tulin mukaan myös SKHH ry:n hallitukseen ja yhdistyksen rahastonhoitajaksi. Teen keppihevosia pääasiassa ulkomaisille harrastajille nimellä Hobbyhorsesforsports ja Instagramista minut löytää myös nimellä kht_voikukkatukka.

Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous 20.1.2021

Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous 20.1.2021

Pidämme 20.1.2021 kello 18:00 WhatsAppissa yhdistyksen sääntömääräisen vuosikokouksen, jonka aiheena on viime kauden toiminnantarkastuskertomus, seuraavan kauden toimintasuunnitelma, vuoden 2021 hallituksen vastuuvapaus ja uuden hallituksen valitseminen vaaleilla, sekä kauden 2021-2022 jäsenmaksusta päättäminen. Huomioithan että ehdokasasettelu hallitukseen on vielä 15.1. asti auki, joten aikaa hakea mukaan on vielä!
Kokous on avoin kaikille jäsenillemme. Äänioikeus on kaikilla yli 12-vuotiailla kauden 2020 jäsenmaksun maksaneilla jäsenillä. Kutsut on lähetetty sähköpostitse. Tule mukaan vaikuttamaan!

Kuva ja muokkaus: Maikken

Hallituksen ehdokasasettelu

Hallituksen ehdokasasettelu

Edelliskauden hallituksen valinta vaati jo äänestyksen, joten seuraavan kauden valintaan on paras ottaa käyttöön vaalit. Vaalit toteutetaan kokonaan verkossa salaisella äänestyksellä vuosikokouksen aikana. Vaaleissa voi äänestää maksimissaan 8 ehdokasta. Vuosikokous on 20.1.2021.
Ehdokkaaksi hallitukseen täytyy asettautua etukäteen ja toimittaa lyhyt esittely itsestään sähköpostitse yhdistykselle. Ehdokkaiden esittelyjä otetaan vastaan 3.1.-10.1.2021 sähköpostitse skhh@skhhry.fi . Esittelyyn kannattaa kirjoittaa miksi haluaa hallitukseen ja mitä aikoo hallituksessa tehdä ja saada aikaan, sekä esimerkiksi keppihevostaustansa ja mikäli on muuta kokemusta yhdistystoiminnasta tai harrastuksen kehittämisestä ja edistämisestä. Kirjoita myös, mikäli haluat olla ehdolla yhdistyksen puheenjohtajaksi.
Huom! Hallituksen jäsenten täytyy antaa henkilötunnuksensa yhdistyksen nimissä pankille. Hallituksen jäsenten täytyy myös olla yhdistyksen jäseniä ja yli 15-vuotiaita.

Puheenjohtaja valitaan ennen äänestystä jo erikseen.

Ehdokkaat julkaistaan tutustuttaviksi 13.1.2021 yhdistyksen sivuilla. Äänestys tapahtuu vuosikokouksen osallistujien kesken kokouksen aikana.

Kuva: Juuso Juhala
Muokkaus: Maikken

Virallisten näyttelytuomareiden koulutus

Virallisten näyttelytuomareiden koulutus

Kuva: Leed Design

Haluaisitko yhdistyksen viralliseksi näyttelytuomariksi?

Pitkän tauon jälkeen näyttelytoimikunta kouluttaa uusia yhdistyksen virallisia näyttelytuomareita! Näyttelytuomarikoulutukseen haetaan avoimella hakemuksella sähköpostitse nayttelyt@skhhry.fi ja koulutukseen valitaan 5 tuomarikokelasta.

Ennakkovaatimuksia koulutukseen ei ole – riittää, että olet pitkälläkin tähtäimellä aktiivinen ja innostunut, sekä sinulla on hyvä kirjoitustaito ja keppihevostietämys. Oma näkemys ja sääntöjen tunteminen etukäteen nähdään eduksi sekä välitön valmius astumaan tuomarin saappaisiin jo SM- kilpailuissa 2021! Kannustamme kuitenkin kaikenlaisia harrastajia hakemaan koulutukseen!

Koulutus on viisiosainen: itsenäinen opiskelu, kaksi kierrosta tehtäviä, tuomarikokeen ensimmäinen osa sekä tuomarikokeen toinen osa, joka on harjoittelunäyttelyt. Kokelailla on keskusteluyhteys koulutuksen ohjaajiin koko ajan ja kysymyksiä sekä tarkennuksia saa esittää milloin tahansa. Koulutuksen jälkeen valmistuneilta tuomareilta pyydetään kritiikki koulutusta ja kokeita koskien.

Hakuaikaa on 28.12.2020 – 03.01.2021. Koulutuksen kesto riippuu kokelaiden tehtävien palautusnopeudesta, kuitenkin viimeistään 01.03.2020.
Koulutus on ilmainen ja tapahtuu kokonaisuudessaan verkossa. Hakijoiden on oltava SKHH ry:n jäseniä. Hakemus on sitova. Kaikki viimeisenkin osakokeen suorittaneet hyväksytään yhdistyksen virallisiksi näyttelytuomareiksi.

Yhdistyksen viralliset joulun suurnäyttelyt

Yhdistyksen viralliset joulun suurnäyttelyt

Kuva: Leed Design
Joulun aikaan järjestetään tavallista hieman suuremmat viralliset näyttelyt!

Ilmoittautumisaika 5.12.2020- 9.12.2020. Ilmoittautuneet otetaan sisään ilmoittautumisjärjestyksessä.
Tulokset julkaistaan 23.12.2020.

Luokkia on kolme: itse tehdyt hevoset, itsetehdyt ponit ja avoin luokka. Luokat ovat avoimia sekä tammoille että oreille.
Avoimeen luokkaan voi ilmoittaa myös muiden tekemiä hevosia ja poneja, mutta muihin luokkiin vain esittäjän itse tekemiä.
Muita keppieläimiä ei hyväksytä.

Palkintona viralliset arvonimet sekä kaikille hyväksytyille osallistujille virtuaalinen arvostelupaperi sekä luokanvoittajille postitetaan ruusukkeet.
Lisää tietoa näyttelyiden sivulta!

Marraskuun viralliset näyttelyt

Marraskuun viralliset näyttelyt

Kuva: Leed Design

On taas yhdistyksen virallisten näyttelyiden aika!

Näyttelyiden tulokset on nyt luettavissa tapahtumasivulta!

Luokkia on kaksi: tammat ja orit. Luokat ovat avoimia sekä poneille, että hevosille, mutta vain itse tehdyille. Muiden tekemiä keppihevosia ja -poneja ei siis voi ilmoittaa.
Muita keppieläimiä ei hyväksytä.

Palkintona viralliset arvonimet sekä kaikille hyväksytyille osallistujille virtuaalinen arvostelupaperi.

Valmentajavalmennuksen esittelytilaisuus 16.10.

Valmentajavalmennuksen esittelytilaisuus 16.10.

Mikä on valmentajavalmennus? Mitä valmennukseen pääseminen vaatii ja mitä kurssi sisältää? Olisiko minusta valmentajaksi tai tuomariksi? Näihin kaikkiin ja moniin muihin kysymyksiin vastaamme 16.10.2020 klo 18.15-20.00 järjestettävässä valmentajavalmennuksen esittelytilaisuudessa.

Kyseinen luento järjestetään etäyhteyden avulla zoomissa, joten kaikki asiasta kiinnostuneet ovat tervetulleita! Ohjelmaan kuuluu paitsi valmentajavalmennuksen ohjaajien pitämä luento, myös yhteistä pohdintaa valmentajavalmennuksen tulevaisuudesta. Mikäli kiinnostuit, ilmoittauduthan mukaan sähköpostitse (valmentajavalmennus@skhhry.fi). Samaan osoitteeseen voi myös lähettää kaikki aiheeseen liittyvät mieltä askarruttavat kysymykset.


– Valmentajavalmennustoimikunta

Kuva: Emilia Kaatrasalo
Muokkaus: Varja

Heijastimet ja kangasmerkit

Heijastimet ja kangasmerkit

Illat pimenevät, ja on aika ripustaa taas heijastimet takkeihin ja reppuihin! Suomen Keppihevosharrastajat ry:n ikiomia heijastimia on taas saatavilla. Pyöreässä heijastimesssa on yhdistyksen logo molemmilla puolilla ja kiinnitystapana metallipalloketju. Vaihtoehtoina ovat musta logo ja Pride-logo.


Saatavilla on myös jälleen yhdistyksen omia kangasmerkkejä! Merkin voi ommella vaikka reppuun tai opiskelijahaalareihin.
Heijastimen hinta on 5€/kpl ja kangasmerkkien 3€/kpl. Tilauksen hintaan lisätään postikulut (alk. 1,75€). Heijastimia ja kangasmerkkejä on rajattu määrä.


Heijastimia ja kangasmerkkejä voit ostaa näin: Laita sähköpostia osoitteeseen skhh@skhhry.fi otsikolla Heijastin-/kangasmerkkitilaus, ja kerro viestissä heijastimien ja/tai kangasmerkkien kappalemäärä (heijastimien tapauksessa myös logon väri), ja yhteystietosi sekä maksajan nimi. (esim. Tilaan 1kpl kumpaakin heijastinta ja kaksi kangasmerkkiä. Osoitteeni ja nimeni ovat Ella Esimerkki, Esimerkkitie 1, 00100 Helsinki. Heijastimet maksaa äitini Eija Esimerkki.) Saat vastauksena maksuohjeet.

Kuva: Vilma, Kht Renhet