Uutiset

Yhdistyksen hallituksen ehdokkaat

Suomen Keppihevosharrastajat ry:n hallitus valitaan sääntömääräisessä kokouksessa helmikuussa. Vuosikokouksen päivämäärä ilmoitetaan myöhemmin. Ehdokasasettelu pidettiin 9-17.1.2023.

Aikaa tutustua ehdokkaisiin on aina vuosikokouksen alkuun asti. Kutsut vuosikokoukseen lähetetään sähköpostitse jäsenille. Jos hallitushakemuksia tulee kahdeksan tai alle, muodostetaan hallitus kaikista hakeneista.


Puheenjohtajaehdokkaat:

Julia Mikkonen, 18v, Lukio-opiskelija, järjestyksenvalvoja, valmentaja sekä tuomari.
 “Rohkeimmat on niitä jotka uskaltaa yrittää, ottaa ensimmäisen askeleen, ja muuttaa suuntaansa.”

Olen Julia Mikkonen, pian 19 vuotias keppihevosvalmentaja- ja tuomari. Haen mukaan hallitukseen jo kolmannelle kaudelle. Keppihevospiireissä minut tunnetaan parhaiten valmentajana sekä tuomarina. 

Haen jälleen mukaan hallitukseen, sillä uskon voivani antaa vielä näkemyksiä tämän harrastuksen parissa. Haluan antaa omia ideoitani ja osoittaa näin panokseni harrastajakunnan eteen. Tällä kaudella haluan aktivoida ja kannustaa muitakin harrastajia yhdistyksen toimintaan mukaan, ja minulla on sen toteuttamiseen jo idea. 

Keppihevostaustani on pitkä, ja juuret ulottuu lapsuuteen. Yläasteella ja lukion alussa vielä kilpailin paljon erityisesti kouluratsastuksen puolella, mutta myöhemmin kiinnostuin valmennustoiminnasta. Valmennustoiminnan myötä myös tuomarointihommat ovat löytäneet tiensä työnkuvaani, ja tarjoan toiminimiyrittäjänä valmennus- ja tuomarointipalveluita keppihevosharrastajille. Jyväskylässä olen pyörittänyt erilaista keppihevostoimintaa aina kerhoista kilpailuihin.


Hallitusehdokkaat

Viveca Hilden, 15v, peruskoululainen
“Kova työ ei koskaan näy tekemättä mitään – tulokset vaativat aikaa ja yrittämistä.”

Olen Viveca Hilden. Olen 15-vuotta täyttänyt tyttö Keski-Suomesta, Jyväskylästä. Olen peruskoulun 9-luokalla. Kesällä täytän 16 sekä päätän peruskoulun ja siirryn ammatilliseen koulutukseen, Lahteen.

Olen harrastanut keppihevosia vuodesta 2016, mutta aloitin varsinaisen kilpailemisen vuonna 2019. Olen myös järjestänyt kilpailuja monien eri ihmisten kanssa. 

Minulla ei ole aikasempaa kokemusta yhdistystoiminnasta. 

Haen hallitukseen koska, haluan olla osa upeaa keppihevosharrastustamme, sekä kehittää siitä vuosi vuodelta vielä paremman! 

Olen pikkutytöstä asti haaveillut kuinka keppihevosista tehtäisiin joskus tv- ohjelma tmv.


Janita Hakula “Janski”, 23v, Pakettiauton kuljettaja/kuriiri
”Tällä rahalla saa nyt tämmöstä”

Terve! Keppihevospiireissä on nyt tullut jo pian 7 vuotta touhuiltua, enemmän tai vähemmän. Yhdistystoiminta lähinnä kiehtoo tällä hetkellä, sillä ”tuu itte tekee”- lausahdus on tullut tutuksi ja tässäpä sitä nyt ollaan. Yhdistystoiminnasta sinällään ei ole mitään vankkaa kokemusta- tapahtuma-alasta sitten taas kyllä. Olen aina ollut aikamoinen taustahäärijä. Viimevuosina tässä on ihan päästy laiskistumaan, joten päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja siirtyä seuraaviin haasteisiin. 

Uskon, että pystyn olemaan aktiivisesti läsnä yhdistyksen toiminnassa, sekä pysyn kärsivällisenä- tavoitteena on näyttää, että vaikka yhdistyshommat on rankkoja, on kiva kuulua yhdistykseen ja olla omalta osaltaan vaikuttaja. Samalla uskon, että pystyn itse oppimaan lisää. Kaiken mitä aloitan, vedän myös maaliin asti. 

Harrastusvuosieni aikana olen järjestänyt muutamia pienempiä leirejä, sekä yhteismaastoja ja kilpailuja. Nykyään olen toimittanut kouluratsastajan virkaa, mutta nyt vanhemmalla iällä olen kiinnostunut tekemään ja vaikuttamaan taustoissa enemmän. Uskon, että minulla on vielä paljon annettavaa.


Nara Arlin, 23v, liikunnanohjaaja- opiskelija
“Kehitystyötä voi tehdä tiettyyn pisteeseen asti yksin, mutta sen jälkeen matkaa on jatkettava yhdessä.”

Hei! Olen Nara Arlin, instagramissa @khtcoraline. Olen 23-vuotias tällä hetkellä Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulussa toista vuotta liikunnanohjaajaksi opiskeleva nuori. Keppihevosia olen harrastanut pyöreästi 13-vuotta vaihtelevalla panostuksella ja menestyksellä.

Koen, että minulla olisi paljon annettavaa etenkin keppihevosurheilun kehittämiseen ehkäpä myös kansainvälisellä tasolla. Varsinkin nyt, kun opiskelen tulevaksi liikunta-alan ammattilaiseksi. Lähdin alun perinkin opiskelemaan liikunnanohjaajaksi vain ja ainoastaan keppariharrastukseni takia.

Erinäisissä hallituksissa olen ollut aina ala-asteelta lähtien. Erilaisista toimikunnista ja työryhmistä minulta löytyy kuitenkin hallituksiakin enemmän kokemusta. Olen luontainen johtajatyyppi, mutta tulen kuitenkin toimeen kaikkien kanssa ja suoriudun varmasti kaikenlaisissa eri tehtävissä ja asemissa. Tällä hetkellä olen myös Savonlinnan ammattikorkeakouluopiskelijoiden hallituksessa toista kautta sihteerin roolissa. 2022 toimikaudella toimin Skhh ry:n hallituksessa varapuheenjohtajana, joten olisi mahtavaa päästä jatkamaan hallituksessa jo toista kautta!


Ada Filppa, 22v, Nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja / Fysioterapia opiskelija SAMK
“Ensimmäiset sata askelta otat itse, ja seuraavaan sataan tarvitset aina toisen erilaisen ihmisen mukaan”

Haen hallitukseen tulevalle vuodelle siksi, että koen vihdoin elämäni olevan siinä vaiheessa josta löytyy aikaa ja näkemystä hypätä hallitukseen mukaan. Haluan vihdoin päästä mukaan edistämään harrastajien etua, ja tuoda näkemystä itse aktiivisena harrastajana, toiminnan järjestäjänä ja satojen harrastajien ohjaajan silmin. Koen tärkeänä myös tuoda uusille harrastajille esille, miten yhdistys toimii, miksi tarvitsemme yhdistykseen tekijöitä ja kuinka hienoja juttuja saadaan tehtyä yhdessä. Ajatuksena tähän myös haluaisin yhdistyksen tekijöiden näyttävän työnsä enemmän iloisena asiana kuin taakkana ja rankkana hommana, joka toivottavasti innostaisi uusia innokkaita yhdistys toimintaan mukaan. Tämän lisäksi olen saanut myös useaan kertaan kommentin negatiiviseen sävyyn hallituslaiselta; ”Tule sitten itse tekemään” liittyen yhdistyksen asioihin. Joten tässä sitä mennään.

Olen kasvanut keppihevosharrastuksessa koko nuoruuteni, ja löytänyt harrastuksen kautta omia vahvuuksiani ja löytänyt kiinnostuksen ammatteihini. Erityisesti itseäni kiinnostaa tapahtuman järjestämiset, ja yhteisön luominen kokemusten ja yhdessäolon avulla. Tutuimmat jutut itselleni on kilpailuiden ja leirien järjestämiset, sekä valmentaminen. Olen itse myös pitkänlinjan kilpailija, epävirallinen tuomari ja sosiaalisessamediassa pyörivä harrastaja. Tämän lisäksi olen ollut pääjärjestäjänä kerran SM-kilpailuissa.


Rosie Mulari, 17v, Lukio-opiskelija, käsityöyrittäjä & taiteilija
“Asenteella.”

Nimeni on Rosie Mulari, tuttavallisemmin minua kutsutaan nimellä Rosi. Haen kolmatta kertaa paikkaa hallituksessa. Keppihevospiireissä isoin ja vahvin osa-alueeni on kisaaminen kouluratsastuksen vaativimmissa luokissa, mutta oikeastaan teen näissä piireissä kaikkea maan ja taivaan väliltä. Leirejä, yhdistyshommia, myyntikeppihevosia, yhteistyötouhuja… lista on pitkä. Olen myös Keppihevosrekisterin moderaattori. Kansainvälisellä tasolla olen saanutkin yhteyksiä, ja vuonna 2023 ne polkaistaan käyntiin. Löydyn siis lähes joka paikasta, oli se sitten positiivinen tai negatiivinen asia…

Keppihevosharrastukseni alkoi jo 2014, kouluratsastuksen saloissa. Se sytytti. Nykyään olen jo kokenut kisaaja, aloitan ensimmäiset kansainväliset koululuokkastarttini tämän vuoden keväällä ja kiikareissa on jälleen mm. Sm-kisojen mitalimenestys. 

Haen paikkaa siksi, että koen tietäväni jo asioista ja niiden järjestelyistä. Minulla on paljon ideoita ja asioita, joita tahtoisin toteuttaa, mutta aina en niihin yksin kykene – siispä uskon, että hallituksen avulla saataisiin sanoja teoiksi. Haluan myös toimia ns. Välittäjäkätenä muiden harrastajien kanssa, ja tuoda tietoon pointteja sekä asioita, jotka koetaan tärkeiksi.


Alisa Aarniomäki, 25v, elokuva- ja tv-alan kameraoperaattori
“Harrastus on harrastajansa kaltainen”

Olen 25-vuotias kouluratsastaja, monen vuoden hallitusaktiivi, virallinen valmentaja sekä tuomari. Tuleva kausi olisi neljäs kauteni hallitushommissa, jonka aikana olen ollut mukana toteuttamassa mm. kahta ensimmäistä titteligaalaa, uusia kouluratsastussääntöjä, SM-karonkkaa sekä Helsinki Pride-blokkia tapahtumapäivänä.

Tuntuu, että olen löytänyt yhdistyksestä itselleni hyvän paikan toimia ja tukea harrastuksen kasvua, jonka takia toivoisin pysyväni porukassa mukana. Lähellä sydäntäni on harrastuksen kansainvälisyyden kehittäminen, yhteisön sisäiset tapahtumat (kuten kilpailut) ja harrastuksen imago yhteisömme ulkopuolella. Hyvän yhteishengen luominen ja ylläpitäminen yhteisössä, oli kyseessä sitten työ tai vapaa-aika, on minulle tärkeää.

Työskentelen elokuva- ja tv-alan kameraoperaattorina sekä olen toiminut tuotantopäällikkönä projektikohtaisesti.


Liia Hokkanen “Lippa”, 16v, peruskoululainen
“Vaikeuksien kautta voittoon!”

Hei, olen Liia Hokkanen alias ”Lippa” näissä piireissä liikkuessani. Toimin tällä hetkellä @angelitohorses tilin ylläpitäjänä. Olen tällä hetkellä 16-vuotias harrastaja ja opiskelen tällä hetkellä 9-luokkaa Kimpisen Yläkoulussa Lappeenrannassa. Olen harrastanut aktiivisesti keppihevosia vuodesta 2019 alkaen, joten olen jo päässyt näkemään paljon keppihevosharrastuksen sisäistä maailmaa.

Olen ollut oppilaskuntatoiminnassa mukana jo ala-asteen 4-luokalta asti, jonka lisäksi olen toiminut 6-luokalla oppilaskunnan puheenjohtajana sekä ollut edustamassa kouluani Lasten Parlamentissa. Kokemusta minulta siis löytyy jo hallituksen toimintamallista!

Haluaisin päästä hallitukseen mukaan siksi, että pääsisin yhdessä kanssa harrastajien vaikuttamaan tämän uniikin ja hyvin tärkeän lajin tulevaisuuteen ja ratkaisemaan lajin sisäisiä kuin ulkoisia ongelmia mm. kiusaamista ja suvaitsemattomuutta, jotka ovat vieläkin enenevissä määrin ongelmallisia tilanteita. Olisi myös mukavaa tehdä lajiamme kaikinpuolin parantavia uudistuksia ja päätöksiä, joiden ansiosta keppihevosyhteisöstä voisi tulla vieläkin läheisempi ja monipuolisempi kuin se nyt jo on. Uudistuksia voisivatkin olla erilaiset haasteet ja tapahtumat, kuten Superpäivän tuominen takaisin vieläkin parempana kuin koskaan aikaisemmin mikäli se on vain mahdollista. Haluaisin myös tietenkin tällä hallituskaudella nostaa lajimme tietoisuutta kaikkien lajin ulkopuolella olevien ihmisten
tietoisuuteen ja tuoda näin ollen heidät lähemmäksi tätä kaikkea, jota teemme rakkaudella ja palavalla intohimolla. Toivottavasti näemme tulevissa hallituksen kokouksissa!

Yhdistyksen hallituksen ehdokasasettelu 2023

Hyvää uutta vuotta 2023! Uuden vuoden myötä myös uuden hallituksen kasaaminen käynnistyy.

Hallituksen vaalit toteutetaan kokonaan verkossa salaisella äänestyksellä vuosikokouksen aikana. Vaaleissa voi äänestää maksimissaan 8 ehdokasta. Vuosikokous on pidetään tammi-helmikuun vaihteessa.

Ehdokkaaksi hallitukseen täytyy asettautua etukäteen ja toimittaa lyhyt esittely itsestään sähköpostitse yhdistykselle. Ehdokkaiden esittelyjä otetaan vastaan 9.1.-17.1.2023 välisenä aikana sähköpostitse skhh@skhhry.fi .

Esittelyyn tarvitaan ainakin seuraavat tiedot: etunimi ja sukunimi, jos on erikseen nimimerkki keppihevospiireissä, ikä, ammatti tai opiskelupaikka, slogan.
Lisäksi kannattaa kirjoittaa miksi haluaa hallitukseen ja mitä aikoo hallituksessa tehdä ja saada aikaan, sekä esimerkiksi keppihevostaustansa ja mikäli on muuta kokemusta yhdistystoiminnasta tai harrastuksen kehittämisestä ja edistämisestä. Liitä sähköpostiin myös kuvasi.

Huom! Mikäli haet myös puheenjohtajaksi, mainitsethan sen viestissä selkeästi!

Hallituksen jäsenten täytyy antaa henkilötunnuksensa yhdistyksen nimissä pankille. Hallituksen jäsenten täytyy myös olla yhdistyksen jäseniä ja yli 15-vuotiaita.

Puheenjohtaja valitaan ennen hallituksen äänestystä jo erikseen.

Ehdokkaat julkaistaan tutustuttaviksi 20.1. yhdistyksen sivuilla. Äänestys tapahtuu vuosikokouksen osallistujien kesken kokouksen aikana.

Kuva: Alisa Aarniomäki

Vuoden vikat ja ekat viralliset näyttelyt

Vuoden vikat ja ekat viralliset näyttelyt

Kuva: Leed Design

Vuoden vaihteessa järjestetään vuoden 2022 viimeiset ja vuoden 2023 ensimmäiset viralliset näyttelyt! Näyttelyissä on tällä kertaa kaksi valmista virallista tuomaria, sekä varjonäyttelyt tuomaroi uudet tuomarikokelaat viimeisenä näyttelytuomarikoulutuksen osakokeenaan. Nämä ovat siis uuden vuoden vastaanottamisen lisäksi uusien tuomareiden vastaanottamisnäyttelyt!

Tuomarikokelaiden arvostelujen vuoksi tuloksissa voi kestää hieman kauemmin.

Ilmoittautumisaika 23.12.2022- 30.12.2022. Ilmoittautuneet otetaan sisään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Tulokset julkaistaan viimeistään 17.1.2023.

Luokkia on kaksi: itse tehdyt hevoset ja itsetehdyt ponit. Luokat ovat avoimia sekä tammoille että oreille.
Luokkiin voi ilmoittaa vain itse tekemänsä keppihevosen tai -ponin.
Muita keppieläimiä ei hyväksytä.

Palkintona viralliset arvonimet sekä kaikille hyväksytyille osallistujille virtuaalinen arvostelupaperi sekä viralliselta tuomarilta että varjonäyttelyarvostelupaperi tuomarikokelaalta.

Lisää tietoa ja ilmoittautumisohjeet: https://skhhry.fi/tietoa-nayttelyista/vuoden-vikat-ja-ekat/

Titteligaala 2022 – Voittajat

Titteligaala 2022 – Voittajat

 

Vuoden 2022 Titteligaala pidettiin lauantaina 10.12. Live oli menestys, ja juontajien seurana olikin parhaimmillaan noin 150 katsojaa. Titteligaalan voittajat näet alta. Onnea heille!

 

Vuoden 2022 kilpailut: Silver Derby, @silver_derby

Vuoden 2022 leiri: VEAn leirit, @veanleirit

Vuoden 2022 somepersoona: Rosie, @rosiedressage

Vuoden 2022 valmentaja: Nara Arlin, @khtcoraline

Vuoden 2022 kuvaaja: Sanna, @solkunhelga

Vuoden 2022 innovaattori: Nuha, @showtalli_nuhasukka

Vuoden 2022 varusteiden tekijä: Elina, @routarouncey

Vuoden 2022 hevosten tekijä: Iida, @riuttalahobbyhorses

Vuoden 2022 länkkäratsukko: Onni & VE Captain America,@khthappines

Vuoden 2022 kouluratsukko: Alisa & W Miss Fortune,@windnahorses

Vuoden 2022 esteratsukko: Marie & MES Dynamix De Belheme,@khtroar_official_

 

Kouluratsastussääntöjen päivitys

Kouluratsastussääntöjen päivitys

Kuva: Alisa

Kouluratsastuksen kilpailusäännöt ja ohjeet ovat nyt läpikäyneet päivityksen teidän ajatusten ja urheilulajin huiman kehityksen tuoman tarpeen pohjalta! Löydät molemmat dokumentit nyt sivuiltamme. Säännöt ovat erityisen tärkeät lukea kauttaaltaan, mikäli olet kouluratsastaja tai kouluratsastuskilpailuja järjestävä henkilö. Ohjeet on luotu tukemaan myös kouluratsastuksesta kiinnostuneita, ja säännöistäkin on merkittävää apua lajiin perehtyville.

Tärkeimpiä päivityksiä muunmuassa:

  • Epäurheilijamainen käytös, kuten keppihevosen heittäminen suorituksen yhteydessä tai kiusaaminen johtaa hylkäykseen.
  • Kankisuitsituksen pakollisuus vaativa A -tasolla ja sitä korkeammalla tasolla on kumottu. Tilalle on tullut kahden ohjan käyttöpakko.
  • Laukkapiruetille on nyt kaksi erilaista sallittua suoritustapaa SKHH ry:n sääntöjä noudattavissa kilpailuissa.
  • Ohjeisiin on merkitty kouluratsastuskirjainten etäisyydet toisistaan.
Kiitos!

Kiitos!

Kuva: Maikken

Keppihevosten Suomenmestaruuskilpailut 2022 alkavat olla myös lopputöineen päätöksessään!

Haluamme kiittää kaikkia kilpailijoita, katsojia, myyjiä, talkoolaisia, järjestäjiä, taustajoukkoja sekä yhteistyökumppaneitamme:
Seinäjoen kaupunki @sjkkaupunki
Hummahorses @hummahorses
Live Nation Finland @livenationfi
Cybershop @cybershopfi
HH Stable – Keppihevospassit @hobby_horse_passports
Eponi @eponi.hobbyhorses
Ompelijanmaailma @ompelijanmaailma
Hotelli Sorsanpesä @hotelsorsanpesa
Ravintola Sarrit @ravintolasarrit

Kiitos maailman suurimman keppihevostapahtuman mahdollistamisesta. Kiitos, kun olitte ja olette edelleen mukana tukemassa tätä mielettömän lämmintä ja suvaitsevaa yhteisöä. Kiitos, että autatte meitä kehittämään monipuolista harrastustamme entisestään.
Erityiskiitos myös sinulle, joka luet tätäkin postausta.

Olisimme myös kiitollisia, jos saisimme käyttöömme tapahtumassa ottamianne kuvia ja videoita. Voit esimerkiksi jakaa Google Drive-kansion sähköpostiimme keppihevostensm@gmail.com.
Julkaisun yhteydessä mainitaan aina kuvaajan nimi.

Yhdistyksen hallituksen ehdokkaat

Yhdistyksen hallituksen ehdokkaat

Yhdistyksen hallitus valitaan yhdistyksen sääntömääräisessä vuosikokouksessa 25.1.2022. Ehdokasasettelu oli 10.-16.1.2022.

Aikaa tutustua ehdokkaisiin on aina vuosikokouksen alkuun asti: vuosikokous pidetään 25.1. kello 19:00. Kutsut lähetetään sähköpostitse. Huom! Jos hallitushakemuksia tulee kahdeksan tai alle, muodostetaan hallitus kaikista hakeneista.


 

Puheenjohtajaehdokkaat:

Vilma Virtanen
23-vuotias optometristi
Vantaa

Olen Vilma Virtanen, pian 24 vuotta täyttävä vantaalainen optometristi ja keppihevostyyppi. Instagram-tilini löytyy tallin nimellä @khtrenhet. Harrastusvuosia tulee täyteen nyt 13 – niistä viimeiset viisi vuotta olen kuulunut Suomen Keppihevosharrastajat ry:n hallitukseen, kolme vuotta sihteerinä, kaksi viimeistä vuotta puheenjohtajana. Lisäksi kuulun tällä hetkellä järjestäjä- ja SM-toimikuntiin. Moderoin myös Kansainvälistä Keppihevosrekisteriä ja Keppihevosdisco-serveriä.
Järjestötyöstä on tullut vuosien aikana suuri osa omaa harrastustani. Muita lähellä sydäntä olevia asioita minulle ovat tapahtumat ja kilpailutoiminta sekä koulu- ja lännenratsastus. Viime vuonna työskentelin muun muassa Superpäivän, SM-kilpailujen ja Kilpailujärjestäjän oppaan parissa. Samanlaisia, sekä myös täysin uudenlaisia juttuja haluan päästä ideoimaan ja toteuttamaan myös ensi vuonna! Koen yhdistyksemme lajin tulevaisuuden sekä itsenäisyyden kannalta elintärkeäksi, joten haluan varmistaa, että se kykenee jatkossakin vastaamaan lajin ja sen harrastajien tarpeisiin.


 

Ehdokkaat hallitukseen:

Armi Karevesi / KeppArmi
28-vuotias elintarvikealan työntekijä
Pori 
Olen Armi, juuri 28 vuotta täyttänyt keppihevosharrastaja Porista. Keppihevosia olen harrastanut vuodesta 2000, pitäen kuitenkin netissä hiljaiseloa vähän aikaa.
Kuvioihin palasin isommin vuonna 2015. Olin aikanaan mukana taannoisen SKYn laskussa ja nousun yrityksessä. Silloin se tyssäsi siihen että yksin oli hankala päättää mistään asioista.
Nyt haluaisin päästä takaisin vaikuttamaan enemmän kepparipiireihin ja nauttimaan taas mahtavasta yhteisöstä. Toivon pääseväni levittämään lisää tietoisuutta tästä mahtavasta harrastuksesta. 
Työskentelen vakituisessa työsuhteessa elintarvikealalla Ulvilassa, vapaa-ajan kulutan keppihevosten parissa. Kotoa löytyy mies sekä ranskanluppakani. 

 

Nara Arlin
22-vuotias liikunnanohjauksen opiskelija
Savonlinna

Olen Nara Arlin, instagramissa minut löytää nimellä khtcoraline. Olen 22-vuotias tällä hetkellä Kaakkois-Suomen Ammattikorkerakoulussa Savonlinnan kampuksella liikunnanohjaajaksi opiskeleva nuori. Keppihevosia olen harrastanut pyöreät 12 vuotta vaihtelevalla panostuksella ja menestyksellä.


Koen, että nyt olisi minun aikani hypätä vihdoin mukaan hallitukseen tai vähintään yhdistyksen hommiin. Koen, että minulla olisi paljon annettavaa keppihevosurheilun kehittämiseen myös kansainvälisellä tasolla. Varsinkin nyt, kun opiskelen liikunnanohjaajaksi. Lähdin ylipäätään opiskelemaan liikunnanohjaajaksi vain ja ainoastaan keppariharrastukseni takia.
 
Erinäisissä hallituksissa olen ollut aina ala-asteelta lähtien. Tutuimmaksi ovat käyneet opiskelijakuntien hallitukset, joissa olen parhaimmillaan toiminut varapuheenjohtajana. Olen myös ollut Lapinjärven nuorisovaltuustossa. Erilaisista toimikunnista ja työryhmistä minulta löytyy hallituksiakin enemmän kokemusta ja yleensä olen toiminut niissä vastaavana ollessani luontainen johtajatyyppi. Tulen kuitenkin toimeen kaikkien kanssa ja suoriudun varmasti kaikenlaisissa eri tehtävissä ja asemissa. Tällä hetkellä olen myös Savonlinnan ammattikorkeakouluopiskelijoiden hallituksessa.

 

Alisa Aarniomäki
24-vuotias elokuva- ja tv-alan yrittäjä sekä keppihevosyrittäjä

Olen Alisa Aarniomäki, instasta tutummin Windnahorses, 24-vuotias elokuva- ja tv-alan yrittäjä sekä keppihevosyrittäjä. Voisi sanoa, että tykkään olla kaikessa mukana; toimin virallisena kouluvalmentajana ja -tuomarina, olen SM-tason kouluratsastaja, järjestän leirejä, olen ollut osana tekemässä yhdistyksen Superpäivästä todellista sekä järjestänyt kadunvaltausta ja flash mobia menneet vuodet. Olen esiintynyt myös aktiivisesti mediassa puhumassa harrastuksesta.


Tuleva kausi olisi minulle jo kolmas hallituksessa, eikä mielenkiintoni vaikuttaa harrastuksen kehitykseen ole tyrehtynyt – pysyn yhä tavoitteellisena tekijänä sekä lennokkaana haaveilijana, oli kyse sitten henkilökohtaisesta toiminnasta tai koko harrastusta koskettavasta tekemisestä. Toimintamme Suomessa tarvitsee piristystä kunhan tästä suosta päästään, jolloin uusien tai uudistettujen tapahtumien toteuttaminen kutkuttaa minua kovasti. Minulla on intoa jakaa osaamistamme myös kansainvälisille harrastajille, jotta pääsisimme askeleen lähemmäs villiä unelmaa virallisista kansainvälisistä mestaruuskilpailuista.
 

Silja Heikkilä
24-vuotias tradenomi ja keppihevosyrittäjä
Vantaa

Olen Silja Heikkilä, 24-vuotias vastavalmistunut tradenomi ja keppihevosyrittäjä. Olen pitkään ollut aktiivisesti mukana SKHH ry:n eri toimiryhmissä kuten sometiimissä ja järjestäjätoimikunnassa. Tänä vuonna ajattelin, että olisi vihdoin aika hakea hallitukseen asti. Olen suuntautunut keppihevosharrastuksessani käsityöpuoleen, joten sitä aion kehittää (olin sitten hallituksessa tai en) esimerkiksi jatkamalla by FHHA-merkin työstämistä. Olen myös mukana keppihevosten SM-kisojen järjestäjätiimissä sponsoritoimikunnan johtajana ja tein viime vuonna aiheeseen liittyen kiitettävän opinnäytetyön. Keppihevosharrastuksestani vielä sen verran, että olen aloittanut vuonna 2008 eli yli 10 vuotta on tullut tämän mahtavan harrastuksen parissa vietettyä (ja mulla on 2 SM-kultaa kouluratsastuksesta).


 

Tiina Aikio
28-vuotias kulttuurituotannon opiskelija
Seinäjoki

Olen Tiina Aikio, keppihevospiireissä monille tutumpi Varjana, 28-vuotias harrastaja alunperin pikkukylästä pohjoisesta. Olen yksi Suomen Keppihevosharrastajat ry:n perustajajäsenistä ja ollut useampana hallituskautena varapuheenjohtajana, aikanaan kauden puheenjohtajanakin. Suomenmestaruuskilpailuja olen ollut tavalla tai toisella järjestämässä jo alusta saakka, viime vuodet yhtenä tuottajista. Olen myös toiminut virallisessa näyttelytoiminnassa avainhenkilönä muutaman vuoden ajan. Minut tapaa myös Kansainvälisen Keppihevosrekisterin puikoista sekä Keppihevosdiscord-serverin ylläpidosta.
Opiskelen Seinäjoella kulttuurituottajaksi Suomenmestaruuskilpailujen järjestämiskokemusten innoittamana. Uskon saavani opinnoistani työkaluja erilaisten hullujen ja hurjienkin ideoiden toteuttamiseen, enkä olekaan koskaan pelännyt tarttua haasteisiin. Nykyisen sijaintini vuoksi minun on helppo olla paikalla siellä, missä tapahtuu, mutta en ole myöskään unohtanut kaukaisten paikkojen harrastajia – virtuaaliset tapahtumat ovat taustani vuoksi edelleen lähellä sydäntäni.
Suurin vahvuuteni on kuitenkin periksiantamattomuus: jos toivoa on kipinäkin vielä jäljellä, minä en luovuta. Jos olen luvannut tehdä jotakin, minä hoidan sen. Jos asiat meinaavat jäädä tekemättä, minä teen ne. Olen toiminnan tyyppi ja touhuan paljon kulisseissa.

Haluan yhdistyksen olevan harrastajiensa näköinen ja toivonkin, että voisin parantaa muiden harrastajien ja hallituksen välistä kommunikaatiota. Me olemme yhdessä se taho, joka päättää millainen tulevaisuus harrastuksellamme on.
Kukaan ei siihen yksin pysty, mutta yhdessä pystymme mihin tahansa.


 

Rosie Mulari
16-vuotias lukiolainen

Ruudun takana kirjoittelee 16v koulu(kuolo)ratsastaja nimeltään Rosie, jonka harrastuksiin keppihevosten lisäksi kuuluu megiksen juonti ja ratsastus. Keppihevosten parissa ratsastan ja kisaan aktiivisesti vain koulua, ja treenaankin ykköshevoseni Mingin kanssa kovaa vauhtia kohti 2022 SM-kisoja. Instagramin viidakoissa seikkailen nimellä @rosiedressage.

Hallitustouhuissa olin viime vuonna mukana, ja koin sen olevan mielenkiintoista. Toimin myös järjestäjätoimikunnan johtajana. Vaikka ideani ja innokkuuteni henk. koht. syistä eivät päässeet viime kaudella täyteen loistoonsa, olen innokas jatkamaan ideoitani sekä projekteja, joita ei koronan takia saatu järjestettyä juuri ollenkaan. Olen uudelleen täynnä tarmoa ja intoa! Koen olevani idearikas ja itseohjautuva, ryhmätyötaitojani kuvailisin hyviksi- ja porukassa viihdynkin kaikista parhaiten. Kohokohta ehdottomasti viime vuoden yhdistystouhuissa oli Superpäivä!

Keppihevosten parissa yhteisötasolla kiinnostaa lajin kunniaan tuominen ja häirinnän nollatoleranssi. Siihen en yksin pysty, mutta yhdessä pystymme. Lisäksi innostun tapahtumista ja uusista mahdollisuuksista lajillemme. Ulkomaiden välinen toiminta kiinnostaa kuitenkin eniten suhteellisen laajojen kielitaitojeni vuoksi.


 

Julia Mikkonen
18-vuotias lukiolainen
Jyväskylä

Julia Mikkonen, tässä kuussa 18, opiskelija Jyväskylän Lyseon lukiossa. Slogania ei ole, mutta tiivistetään kaikki biisiin ”Duoo ku sooloo”, ja sen sanoihin: ”sisko älä luovuta vielä, me ollaan vihdoin oikeella tiellä. Matka on pitkä ja kivinen mutta älä pelkää, mä otan sut vaikka reppuselkään”.

Keppriharrastajana enimmäkseen ompelen, valmennan ja tuomaroin. Olen vetänyt Jyväskylässä mm. kepparikerhoja, ja ollut viime vuonna mukana järjestämässä ensimmäisiä aluemestaruuksia. Lisäksi tänä keväänä aiomme saada Keski-Suomeen viimein oman alueyhdistyksen, jonka kanssa tehdä yhteistyötä ja edistää projekteja SKHH ry:n kanssa. Hallituksessa olen ollut mukana viime kautena, ja tänä vuonna aion tehdä työtä entistä paremmin kehittääkseni keppriharrastusta!


 

Hallituksen ehdokasasettelu

Hallituksen ehdokasasettelu

Kuva: Maikken

SUOMEN KEPPIHEVOSHARRASTAJAT RY:N HALLITUKSEN VAALIT

Hallituksen vaalit toteutetaan kokonaan verkossa salaisella äänestyksellä vuosikokouksen aikana. Vaaleissa voi äänestää maksimissaan 8 ehdokasta. Vuosikokous on 25.1.2022.

Ehdokkaaksi hallitukseen täytyy asettautua etukäteen ja toimittaa lyhyt esittely itsestään sähköpostitse yhdistykselle. Ehdokkaiden esittelyjä otetaan vastaan 10.1.-16.1.2022 sähköpostitse skhh@skhhry.fi . Esittelyyn tarvitaan ainakin seuraavat tiedot: etunimi ja sukunimi, jos on erikseen nimimerkki keppihevospiireissä, ikä, ammatti tai opiskelupaikka, slogan.Lisäksi kannattaa kirjoittaa miksi haluaa hallitukseen ja mitä aikoo hallituksessa tehdä ja saada aikaan, sekä esimerkiksi keppihevostaustansa ja mikäli on muuta kokemusta yhdistystoiminnasta tai harrastuksen kehittämisestä ja edistämisestä. Liitä sähköpostiin myös kuvasi.

Huom! Mikäli haet myös puheenjohtajaksi, mainitsethan sen viestissäsi selkeästi!

Hallituksen jäsenten täytyy antaa henkilötunnuksensa yhdistyksen nimissä pankille. Hallituksen jäsenten täytyy myös olla yhdistyksen jäseniä ja yli 15-vuotiaita. Puheenjohtaja valitaan ennen hallituksen äänestystä jo erikseen. Ehdokkaat julkaistaan tutustuttaviksi 18.1.2022 yhdistyksen sivuilla. Äänestys tapahtuu vuosikokouksen osallistujien kesken kokouksen aikana.

Vuosikokous 2022

Vuosikokous 2022

Kuva: Eponi / Muokkaus: Maikken

Suomen Keppihevosharrastajat ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään WhatsAppissa 25.1.2022 klo 19.00. Kokouksen aiheena on viime kauden toiminnantarkastuskertomus, seuraavan kauden toimintasuunnitelma, vuoden 2021 hallituksen vastuuvapaus ja uuden hallituksen valitseminen vaaleilla, sekä kauden 2022-2023 jäsenmaksusta päättäminen.

Kokous on avoin kaikille jäsenillemme. Äänioikeus on kaikilla yli 12-vuotiailla kauden 2021 jäsenmaksun maksaneilla jäsenillä. Tule mukaan vaikuttamaan! Kutsut jäsenille lähetetään sähköpostitse ensi viikon aikana.

Lisätietoa vaaleista sekä ehdokkaaksi asettautumisesta julkaistaan huomenna omana erillisenä postauksenaan.

Joulukuun viralliset suurnäyttelyt

Joulukuun viralliset suurnäyttelyt

Kuva: Saija Leed

Ilmoittautumisaika 10.12.-13.12.2021.

Ilmoittautuneet otetaan sisään ilmoittautumisjärjestyksessä.
Tulokset julkaistaan toisena joulupäivänä eli 26.12.2021 tällä sivulla.

Luokkia on tällä kertaa mahtavat NELJÄ: kylmäveriset, täysveriset, puoliveriset ja ponit. Luokat ovat avoimia sekä oreille, että tammoille, ja kaikkien valmistamille hevosille. Ruunat ja varsat eivät voi tällä kertaa osallistua.
Muita keppieläimiä ei hyväksytä.

Palkintona viralliset arvonimet sekä kaikille hyväksytyille osallistujille virtuaalinen arvostelupaperi. BIS-kehän hevosista julkaistaan kuvat virallisten näyttelyiden instagram-storyssä.

Tällä kertaa edellisiin näyttelyihin osallistunut hevonen saa osallistua myös joulun näyttelyihin!

Lisää tietoa joulunäyttelyiden sivulta!