Viralliset tuomarit ja valmentajat

Tältä listalta löydät paikkakunnittain koulutetut viralliset este- ja kouluratsastus tuomarit ja valmentajat. Tutustu lisää koulutusohjelmaamme täällä. Virallisen valmentajan tittelin voi saada yhdistyksen valmentajavalmennuksen hyväksytysti suorittanut henkilö. Vuodesta 2020 alkaen valmentajavalmennukseen on kuulunut myös tuomarointia koskeva osuus, aiemmin tämä osuus on suoritettu vapaavalintaisella kokeella.

Näiden koulutusten avulla pyrimme mahdollistamaan ammattitaitoisemmat valmennukset ja kisa-arvostelut mahdollisimman laajalti. Yhdistys ei ota vastuuta valmentajien tai tuomareiden toiminnasta jatkossa.

Etsinnässä oma valmentaja tai tuomari kilpailuihin?

Mikäli etsit itsellesi valmentajaa tai kilpailuihisi tuomaria, ole hyvä ja ota yhteyttä alueesi valmentajiin sähköpostitse. Huomaathan tarkistaa listasta, että kyseinen valmentaja/tuomari on koulutettu oikeassa lajissa. SKHH ry suosittelee, että valmentajien ja tuomarien matkakulut korvataan, mikä kannustaa koulutettuja lähtemään myös pidemmille kisatuomarointi- ja valmennusmatkoille. Mikäli ilmoitat kilpailujesi tiedoissa käyttäväsi SKHH ry:n virallista tuomaria, ilmoitathan myös tuomarin nimen! Mikäli sinulla on kysymyksiä, ota yhteyttä alla olevan sähköpostiosoitteen kautta.

Tuomarin tehtäviin kuuluu luokkien tuomarointi ja palkintojen jako. Kisajärjestäjän tulee tarjota palkinnot, tuomarin tarvitsema henkilökunta, arvostelumateriaalit ja – tarvikkeet. Järjestäjän vastuulla on myös päättää kisaluokista, niiden osallistujamääristä sekä aikatauluista. Tuomarin kanssa voidaan neuvotella muun muassa ratapiirroksen suunnittelusta. Kilpailusäännöt löytyvät tämän linkin takaa.

Mikäli kilpailija tai kisajärjestäjä havaitsee tuomarin toiminnassa jotain moitittavaa, voi tapauksesta tehdä valituksen alta löytyvään sähköpostiosoitteeseen. Valitukset käsitellään valmentajavalmennustoimikunnassa sekä SKHH ry:n hallituksen kokouksessa. Tarvittaessa hallitus voi antaa varoituksen tai päättää määräaikaisesta tai lopullisesta virallisen valmentajan ja tuomarin nimikkeen käyttökiellosta eli ns. hyllytyksestä. Hyllytyksen aikana ei saa käyttää virallisen valmentajan tai tuomarin titteliä, tuomaroida luokkia SKHH ry:n virallisissa kilpailuissa eikä osallistua täydentäviin koulutuksiin. Määräaikaisen hyllytyksen päätteeksi koulutuksen käynyt voi hakea uudelleen virallisen valmentajan ja tuomarin titteliä sähköpostitse. Päätöksestä voi valittaa yhdistyksen hallitukselle kuulemisen jälkeen. 

Viralliset valmentajat:

Listaan klickaamalla tätä linkkiä!

Mikäli listalla on vanhentuneita tietoja, otathan yhteyttä valmentajavalmennus@skhhry.fi