Yhdistyksen jäsenenä saat etuja ja olet osana keppihevosharrastajia.

Tietoa yhdistyksestä

Mitkä ovat yhdistyksen tavoitteet ja arvot?

Suomen Keppihevosharrastajat ry:n tavoite on

  • Tarjota harrastajillemme mahdollisuutta saada tietoa ja koulutusta harrastuksen saralla
  • Keppihevosharrastuksen tuominen julkisuuteen omana harrastuksenaan
  • Harrastajien yhdistäminen
  • Keppihevosharrastuksen ylläpitäminen

Toimintaperiaatteisiimme kuuluu vapaaehtoisuus, yhdessä tekeminen ja harrastuksen ilmaisuus. Tarjoamme toimintaa niin jäsenillemme kuin myös yhdistykseen kuulumattomille keppihevosharrastajille. Pyrimme pitämään kulurakenteemme kevyenä ja toimintaan liittymisen kynnyksen matalana, jotta yhä useampi nuori uskaltautuisi yhdistystoiminnan maailmaan.

Yhdistyksen toimintaan kuuluu muun muassa:

  • Keppihevosten koulu- ja estemestaruuskilpailuiden järjestäminen
  • Virallisten keppihevoskilpailuiden listaaminen ja erilaisten listausten ylläpito
  • Keppihevosvalmentajien ja -tuomareiden kouluttaminen
  • Virallisten näyttelytuomareiden koulutus ja näyttelytoiminnan pyöritys
  • Keppihevosaiheisten artikkelien julkaisu ja tiedonvälitys

Säännöt

Löydät keppihevosyhdistyksen säännöt täältä.
Jäsenlistat ja pöytäkirjat saatavilla sähköpostitse pyytämällä.

Arvot

Suomen Keppihevosharrastajat ry noudattaa toiminnassaan Liikuntalaissa kirjattuja liikunnan ja kilpaurheilun perusperiaatteita. Liikuntalain tavoitteena on edistää liikunnan ja huippu-urheilun rehellisyyttä ja eettisiä periaatteita. Lain tavoitteiden toteuttamisessa lähtökohtina ovat tasa-arvo, yhdenvertaisuus, yhteisöllisyys, monikulttuurisuus, terveet elämäntavat ja kestävä kehitys. Nämä ovat myös Suomen keppihevosharrastajat ry:n arvot.

Yhdistyksen historia

Suomen Keppihevosharrastajat ry eli yhä tuttujen suussa Suomen Keppihevosyhdistys aloitti toimintansa noin vuonna 2004 pienenä epävirallisena yhdistyksenä. Vuonna 2009 yhdistyksen toiminta sammahti sen johtohahmojen lopettaessa harrastustaan, mutta se nousi taas jaloilleen uudestaan vuonna 2012, jolloin pidettiin ensimmäiset yhdistyksen SM-kilpailut. Samaan aikaan myös hallituksen toimintaa alettiin virallistaa ja säännöllisiä kokouksia pitää. Yhdistyksen rekisteröinnistä pidettiin äänestys, mutta harrastajat eivät vielä halunneet yhdistystä rekisteröitävän.

Yhdistyksen toimita jatkui aktiivisten hallituslaisten ja SM-kisatiimiläisten johdolla ja mestaruuskilpailut pidettiinkin onnistuneesti vuosina 2013, 2014 2015 ja 2016. Vuoden 2016 kilpailuissa äänestettiin yhdistyksen rekisteröinnistä ja enemmistön päätöksellä ja lisä-äänestyksen varmistuksella yhdistys päätettiin rekisteröidä.