Yhdistyksen hallituksen ehdokkaat

Suomen Keppihevosharrastajat ry:n hallitus valitaan sääntömääräisessä kokouksessa helmikuussa. Vuosikokouksen päivämäärä ilmoitetaan myöhemmin. Ehdokasasettelu pidettiin 9-17.1.2023.

Aikaa tutustua ehdokkaisiin on aina vuosikokouksen alkuun asti. Kutsut vuosikokoukseen lähetetään sähköpostitse jäsenille. Jos hallitushakemuksia tulee kahdeksan tai alle, muodostetaan hallitus kaikista hakeneista.


Puheenjohtajaehdokkaat:

Julia Mikkonen, 18v, Lukio-opiskelija, järjestyksenvalvoja, valmentaja sekä tuomari.
 “Rohkeimmat on niitä jotka uskaltaa yrittää, ottaa ensimmäisen askeleen, ja muuttaa suuntaansa.”

Olen Julia Mikkonen, pian 19 vuotias keppihevosvalmentaja- ja tuomari. Haen mukaan hallitukseen jo kolmannelle kaudelle. Keppihevospiireissä minut tunnetaan parhaiten valmentajana sekä tuomarina. 

Haen jälleen mukaan hallitukseen, sillä uskon voivani antaa vielä näkemyksiä tämän harrastuksen parissa. Haluan antaa omia ideoitani ja osoittaa näin panokseni harrastajakunnan eteen. Tällä kaudella haluan aktivoida ja kannustaa muitakin harrastajia yhdistyksen toimintaan mukaan, ja minulla on sen toteuttamiseen jo idea. 

Keppihevostaustani on pitkä, ja juuret ulottuu lapsuuteen. Yläasteella ja lukion alussa vielä kilpailin paljon erityisesti kouluratsastuksen puolella, mutta myöhemmin kiinnostuin valmennustoiminnasta. Valmennustoiminnan myötä myös tuomarointihommat ovat löytäneet tiensä työnkuvaani, ja tarjoan toiminimiyrittäjänä valmennus- ja tuomarointipalveluita keppihevosharrastajille. Jyväskylässä olen pyörittänyt erilaista keppihevostoimintaa aina kerhoista kilpailuihin.


Hallitusehdokkaat

Viveca Hilden, 15v, peruskoululainen
“Kova työ ei koskaan näy tekemättä mitään – tulokset vaativat aikaa ja yrittämistä.”

Olen Viveca Hilden. Olen 15-vuotta täyttänyt tyttö Keski-Suomesta, Jyväskylästä. Olen peruskoulun 9-luokalla. Kesällä täytän 16 sekä päätän peruskoulun ja siirryn ammatilliseen koulutukseen, Lahteen.

Olen harrastanut keppihevosia vuodesta 2016, mutta aloitin varsinaisen kilpailemisen vuonna 2019. Olen myös järjestänyt kilpailuja monien eri ihmisten kanssa. 

Minulla ei ole aikasempaa kokemusta yhdistystoiminnasta. 

Haen hallitukseen koska, haluan olla osa upeaa keppihevosharrastustamme, sekä kehittää siitä vuosi vuodelta vielä paremman! 

Olen pikkutytöstä asti haaveillut kuinka keppihevosista tehtäisiin joskus tv- ohjelma tmv.


Janita Hakula “Janski”, 23v, Pakettiauton kuljettaja/kuriiri
”Tällä rahalla saa nyt tämmöstä”

Terve! Keppihevospiireissä on nyt tullut jo pian 7 vuotta touhuiltua, enemmän tai vähemmän. Yhdistystoiminta lähinnä kiehtoo tällä hetkellä, sillä ”tuu itte tekee”- lausahdus on tullut tutuksi ja tässäpä sitä nyt ollaan. Yhdistystoiminnasta sinällään ei ole mitään vankkaa kokemusta- tapahtuma-alasta sitten taas kyllä. Olen aina ollut aikamoinen taustahäärijä. Viimevuosina tässä on ihan päästy laiskistumaan, joten päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja siirtyä seuraaviin haasteisiin. 

Uskon, että pystyn olemaan aktiivisesti läsnä yhdistyksen toiminnassa, sekä pysyn kärsivällisenä- tavoitteena on näyttää, että vaikka yhdistyshommat on rankkoja, on kiva kuulua yhdistykseen ja olla omalta osaltaan vaikuttaja. Samalla uskon, että pystyn itse oppimaan lisää. Kaiken mitä aloitan, vedän myös maaliin asti. 

Harrastusvuosieni aikana olen järjestänyt muutamia pienempiä leirejä, sekä yhteismaastoja ja kilpailuja. Nykyään olen toimittanut kouluratsastajan virkaa, mutta nyt vanhemmalla iällä olen kiinnostunut tekemään ja vaikuttamaan taustoissa enemmän. Uskon, että minulla on vielä paljon annettavaa.


Nara Arlin, 23v, liikunnanohjaaja- opiskelija
“Kehitystyötä voi tehdä tiettyyn pisteeseen asti yksin, mutta sen jälkeen matkaa on jatkettava yhdessä.”

Hei! Olen Nara Arlin, instagramissa @khtcoraline. Olen 23-vuotias tällä hetkellä Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulussa toista vuotta liikunnanohjaajaksi opiskeleva nuori. Keppihevosia olen harrastanut pyöreästi 13-vuotta vaihtelevalla panostuksella ja menestyksellä.

Koen, että minulla olisi paljon annettavaa etenkin keppihevosurheilun kehittämiseen ehkäpä myös kansainvälisellä tasolla. Varsinkin nyt, kun opiskelen tulevaksi liikunta-alan ammattilaiseksi. Lähdin alun perinkin opiskelemaan liikunnanohjaajaksi vain ja ainoastaan keppariharrastukseni takia.

Erinäisissä hallituksissa olen ollut aina ala-asteelta lähtien. Erilaisista toimikunnista ja työryhmistä minulta löytyy kuitenkin hallituksiakin enemmän kokemusta. Olen luontainen johtajatyyppi, mutta tulen kuitenkin toimeen kaikkien kanssa ja suoriudun varmasti kaikenlaisissa eri tehtävissä ja asemissa. Tällä hetkellä olen myös Savonlinnan ammattikorkeakouluopiskelijoiden hallituksessa toista kautta sihteerin roolissa. 2022 toimikaudella toimin Skhh ry:n hallituksessa varapuheenjohtajana, joten olisi mahtavaa päästä jatkamaan hallituksessa jo toista kautta!


Ada Filppa, 22v, Nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja / Fysioterapia opiskelija SAMK
“Ensimmäiset sata askelta otat itse, ja seuraavaan sataan tarvitset aina toisen erilaisen ihmisen mukaan”

Haen hallitukseen tulevalle vuodelle siksi, että koen vihdoin elämäni olevan siinä vaiheessa josta löytyy aikaa ja näkemystä hypätä hallitukseen mukaan. Haluan vihdoin päästä mukaan edistämään harrastajien etua, ja tuoda näkemystä itse aktiivisena harrastajana, toiminnan järjestäjänä ja satojen harrastajien ohjaajan silmin. Koen tärkeänä myös tuoda uusille harrastajille esille, miten yhdistys toimii, miksi tarvitsemme yhdistykseen tekijöitä ja kuinka hienoja juttuja saadaan tehtyä yhdessä. Ajatuksena tähän myös haluaisin yhdistyksen tekijöiden näyttävän työnsä enemmän iloisena asiana kuin taakkana ja rankkana hommana, joka toivottavasti innostaisi uusia innokkaita yhdistys toimintaan mukaan. Tämän lisäksi olen saanut myös useaan kertaan kommentin negatiiviseen sävyyn hallituslaiselta; ”Tule sitten itse tekemään” liittyen yhdistyksen asioihin. Joten tässä sitä mennään.

Olen kasvanut keppihevosharrastuksessa koko nuoruuteni, ja löytänyt harrastuksen kautta omia vahvuuksiani ja löytänyt kiinnostuksen ammatteihini. Erityisesti itseäni kiinnostaa tapahtuman järjestämiset, ja yhteisön luominen kokemusten ja yhdessäolon avulla. Tutuimmat jutut itselleni on kilpailuiden ja leirien järjestämiset, sekä valmentaminen. Olen itse myös pitkänlinjan kilpailija, epävirallinen tuomari ja sosiaalisessamediassa pyörivä harrastaja. Tämän lisäksi olen ollut pääjärjestäjänä kerran SM-kilpailuissa.


Rosie Mulari, 17v, Lukio-opiskelija, käsityöyrittäjä & taiteilija
“Asenteella.”

Nimeni on Rosie Mulari, tuttavallisemmin minua kutsutaan nimellä Rosi. Haen kolmatta kertaa paikkaa hallituksessa. Keppihevospiireissä isoin ja vahvin osa-alueeni on kisaaminen kouluratsastuksen vaativimmissa luokissa, mutta oikeastaan teen näissä piireissä kaikkea maan ja taivaan väliltä. Leirejä, yhdistyshommia, myyntikeppihevosia, yhteistyötouhuja… lista on pitkä. Olen myös Keppihevosrekisterin moderaattori. Kansainvälisellä tasolla olen saanutkin yhteyksiä, ja vuonna 2023 ne polkaistaan käyntiin. Löydyn siis lähes joka paikasta, oli se sitten positiivinen tai negatiivinen asia…

Keppihevosharrastukseni alkoi jo 2014, kouluratsastuksen saloissa. Se sytytti. Nykyään olen jo kokenut kisaaja, aloitan ensimmäiset kansainväliset koululuokkastarttini tämän vuoden keväällä ja kiikareissa on jälleen mm. Sm-kisojen mitalimenestys. 

Haen paikkaa siksi, että koen tietäväni jo asioista ja niiden järjestelyistä. Minulla on paljon ideoita ja asioita, joita tahtoisin toteuttaa, mutta aina en niihin yksin kykene – siispä uskon, että hallituksen avulla saataisiin sanoja teoiksi. Haluan myös toimia ns. Välittäjäkätenä muiden harrastajien kanssa, ja tuoda tietoon pointteja sekä asioita, jotka koetaan tärkeiksi.


Alisa Aarniomäki, 25v, elokuva- ja tv-alan kameraoperaattori
“Harrastus on harrastajansa kaltainen”

Olen 25-vuotias kouluratsastaja, monen vuoden hallitusaktiivi, virallinen valmentaja sekä tuomari. Tuleva kausi olisi neljäs kauteni hallitushommissa, jonka aikana olen ollut mukana toteuttamassa mm. kahta ensimmäistä titteligaalaa, uusia kouluratsastussääntöjä, SM-karonkkaa sekä Helsinki Pride-blokkia tapahtumapäivänä.

Tuntuu, että olen löytänyt yhdistyksestä itselleni hyvän paikan toimia ja tukea harrastuksen kasvua, jonka takia toivoisin pysyväni porukassa mukana. Lähellä sydäntäni on harrastuksen kansainvälisyyden kehittäminen, yhteisön sisäiset tapahtumat (kuten kilpailut) ja harrastuksen imago yhteisömme ulkopuolella. Hyvän yhteishengen luominen ja ylläpitäminen yhteisössä, oli kyseessä sitten työ tai vapaa-aika, on minulle tärkeää.

Työskentelen elokuva- ja tv-alan kameraoperaattorina sekä olen toiminut tuotantopäällikkönä projektikohtaisesti.


Liia Hokkanen “Lippa”, 16v, peruskoululainen
“Vaikeuksien kautta voittoon!”

Hei, olen Liia Hokkanen alias ”Lippa” näissä piireissä liikkuessani. Toimin tällä hetkellä @angelitohorses tilin ylläpitäjänä. Olen tällä hetkellä 16-vuotias harrastaja ja opiskelen tällä hetkellä 9-luokkaa Kimpisen Yläkoulussa Lappeenrannassa. Olen harrastanut aktiivisesti keppihevosia vuodesta 2019 alkaen, joten olen jo päässyt näkemään paljon keppihevosharrastuksen sisäistä maailmaa.

Olen ollut oppilaskuntatoiminnassa mukana jo ala-asteen 4-luokalta asti, jonka lisäksi olen toiminut 6-luokalla oppilaskunnan puheenjohtajana sekä ollut edustamassa kouluani Lasten Parlamentissa. Kokemusta minulta siis löytyy jo hallituksen toimintamallista!

Haluaisin päästä hallitukseen mukaan siksi, että pääsisin yhdessä kanssa harrastajien vaikuttamaan tämän uniikin ja hyvin tärkeän lajin tulevaisuuteen ja ratkaisemaan lajin sisäisiä kuin ulkoisia ongelmia mm. kiusaamista ja suvaitsemattomuutta, jotka ovat vieläkin enenevissä määrin ongelmallisia tilanteita. Olisi myös mukavaa tehdä lajiamme kaikinpuolin parantavia uudistuksia ja päätöksiä, joiden ansiosta keppihevosyhteisöstä voisi tulla vieläkin läheisempi ja monipuolisempi kuin se nyt jo on. Uudistuksia voisivatkin olla erilaiset haasteet ja tapahtumat, kuten Superpäivän tuominen takaisin vieläkin parempana kuin koskaan aikaisemmin mikäli se on vain mahdollista. Haluaisin myös tietenkin tällä hallituskaudella nostaa lajimme tietoisuutta kaikkien lajin ulkopuolella olevien ihmisten
tietoisuuteen ja tuoda näin ollen heidät lähemmäksi tätä kaikkea, jota teemme rakkaudella ja palavalla intohimolla. Toivottavasti näemme tulevissa hallituksen kokouksissa!